Sumar
Salut, Raul de la Libertate.InIT aici
Sunt destul de bun pentru freelancing?
E probabil întrebarea pe care toate persoanele care se gândesc să facă freelancing și-o pun la un moment dat, lucru din care derivă multe alte scuze precum.
“Am ceva de terminat la firma, vreau să termin proiectul asta pe care l-am început.”
“Mai vreau să stau încă 6 luni, un an, că să obțin o certificare sau titlul de senior în firma”
“Încă nu sunt destul de bun, vreau să mai învăț partea tehnică 6 luni, un an, și când am să mă simt suficient de bun am să fac freelancing”
Ce se întâmplă defapt, e faptul că suferi de sindromul impostorului când nu ai încredere în tine și nu te consideri suficient de pregătit pentru acest lucru,
Lucrul asta e un lucru perfect normal. E mult mai bine să suferi de acest sindrom întrucât ești conștient de stadiul în care ești și de lucrurile pe care trebuie să le înveți pentru a putea ajunge la succes în această zonă.
Pe de altă parte, o persoană care estes 100% încrezătoare în abilitățile sale, merge înainte cu o oarecare aroganță crezând că le știe pe toate, astfel nelăsând spațiul necesar învățatului necesar pentru a ajunge la rezultate reale în această zonă.
Pentru a ajunge un freelancer de succes e nevoie să treci prin acest proces de învățare, unde e foarte probabil să faci greșeli, greșeli care sunt imediat corectate cu un feedback care te ajută în mod constant să te dezvolți.
Asta e exact lucrul pe care îl facem în programul nostru, Libertate.InIT.
Dacă te-ai săturat să faci aceleași lucruri și să ai aceleași rezultate și vrei să ajungi la următorul nivel în carieră ta de programator, intră pe site, completează formularul și programează un call de consultanță gratuită cu mine, Cristi sau un expert din echipa mea, că să vedem cum te putem ajuta în această privință.
Eu am fost Raul, salut!
Transcriere completă
Salut, Raul de la Libertate.InIT aici
Sunt destul de bun pentru freelancing?
E probabil întrebarea pe care toate persoanele care se gândesc să facă freelancing și-o pun la un moment dat. Mulți programatori vin cu diverse scuze că să nu se apuce de freelancing care pornesc de la această întrebare, dintre care pot să amintesc următoarele:
“Am ceva de terminat la firma, vreau să termin proiectul asta pe care l-am început.”
“Mai vreau să stau încă 6 luni, un an, că să obțin o certificare sau titlul de senior în firma”
“Încă nu sunt destul de bun, vreau să mai învăț partea tehnică 6 luni, un an, și când am să mă simt suficient de bun am să fac freelancing”
Poate cel mai frecvent lucru pe care îl aud pe instagram sunt aceste scuze, dacă ai întrebări legate de asta poți să îmi scrii pe instagram, @răul.libertateinit e id-ul meu de insta,
Adevărul e că niciodată nu o să te simți suficient de bun pentru că practic te lupți cu sindromul impostorului. Sindromul impostorului se referă tocmai la chestia asta, a avea îndoieli în privina unui domeniu nou în care vrei să intri.
Practic, a te îndoi de abilitățile tale în lumea nouă în care vrei să intri, a crede că nu ești suficient de bun, suficient de încrezător sau că te-ai putea face de rușine în față cunoscuților, în față clientului sau chiar față de ține.
Acest sindrom al impostorului e un lucru normal, e inevitabil să apărată, acesta apare la toată lumea indiferent cât de mult timp ai aștepta, oricât de mult ai dori să devii suficient de bun, întotdeauna cand intri într-un domeniu nou o să-ți apară acest sindrom.
Opusul la sindromul impostorului e încrederea deplină în ține, că tu ai putea să faci freelancing fără nicio problemă. Dar de ce ai încredere în tine? Sunt 0 motive pentru care ai avea încredere în tine în punctul asta pentru că e un domeniu nou pentru tine. Nu știi cum funcționează această lume, nu știi cum să faci să funcționeze lumea asta pentru ține, vrei să ajungi acolo dar nu ai cunoștințele și experiența necesară pentru această lume a freelancingului.
E normal să nu ai încredere în tine, e un lucru perfect normal întrucât nu ar fi justificată o încredere în tine în acest punct. E foarte bine să ai îndoieli, e foarte bine să simți aceste neincrederi legate de freelancing pentru că lucrul acesta îți face simțurile ascuțite. Te face să fii prezent în moment, să fii aware și te face să înveți
Doar în modul asta poți să înveți, atunci când nu ești unde vrei tu să fii, că ai putea ajunge acolo și că simți în disconfort în momentul de față spre acea direcție, fiind un lucru complet normal.
Defapt, alternativă e să fii un programator care merge spre freelancing cu încredere deplină și cu o oarecare aroganță și se aruncă în acest domeniu, iar din cauza faptului că nu acceptă că există multe lucruri pe care nu le știe efectiv îi blochează procesul de învățare și nu lasă spațiu pentru a învăța cum să faci freelancing în mod corect.
Ori eșuează în a face freelancing ori obține un succes de tip impostor, adică pentru o perioada scurtă de timp, iar mai apoi nu știe cum să facă acest lucru să fie stabil în viață să.
Persoane ce au îndoieli, care simt sindromul impostorului își analizează acțiunile, sunt foarte conștiente de locul în care sunt acum și stadiul în care au ajuns, iar acest lucru îi face să poate avansa pentru că își alocă suficient spațiu, suficient timp pentru a își dezvolta anumite abilități și a avansa în această direcție.
Un lucru sigur în momentul în care vrei să faci freelancing și vrei să faci asta corect e că o să faci greșeli, e inevitabil să nu faci greșeli în zona asta și e important că în momentul în care ai făcut o greșeală să primești feedback și să ți-o corectezi cât de repede posibil.
În programul Libertate.InIT noi cu asta ne ocupăm, ajutăm programatorii experimentați să facă trecerea de la angajați la freelanceri, îi ajutăm să facă aceste greșeli într-un mod structurat, într-un mod sistematic și le dăm feedback pentru toate lucrurile pe care le fac greșit pentru a putea să se îmbunătățească și să facă lucrurile astea la cel mai înalt nivel iar.
Dacă te-ai săturat să procrastinezi și să aștepți să faci freelancing până vei fi pregătit când acum știi sigur că niciodată nu o să fi 100% pregătit întrucât e un domeniu nou pentru ține, practic te-ai săturat să faci aceleași acțiuni pe care le-ai făcut în ultimele 6 luni sau în ultimul an pentru a obține exact aceleași rezultate pe care le ai acuma și vrei să treci la următorul nivel și să faci freelancing,să îți dezvolți această latura a personalități tale și să treci în următorul stadiul al carierei, hai să ne auzim la un call de consultanță gratuită, cu mine, Cristi sau un expert din echipa noastră, da click pe linkul din descriere, citește cu atenție informațiile de pe site, completează formularul de aplicare și hai să ne auzim cât mai rapid la o discuție pentru a vedea cum poți ajunge din stadiul de angajat la cel de freelancer.
Eu am fost Raul, salut !
Leave a Reply