Sumar
Salut! Raul de la Libertate.init(). Sunt în Las Vegas și am fost la o conferință cu Gary Vee, Alex Hormozi și Patrick Bet David unde s-a vorbit de ideea de brand personal […] Ideea principală a conferinței și ce am învățat de la cei 3 oameni a fost: importanța unui brand personal. Acest lucru îți va amplifica orice abilități ai până acum.
Brand-ul personal amplifică abilitățile tale, tehnice, dacă ești programator și le poate duce la un nou nivel […] ăsta e secretul ca să devii freelancer […] dacă te uiți la oamenii care au 10 ani experiență sau 20 de ani în compania în care lucrezi, nu sunt freelanceri și nu sunt freelanceri pentru un motiv: nu și-au dezvoltat acest brand personal și nu au ieșit în piața globală.
Brand-ul personal pornește cu imaginea ta online, cu CV-ul tău, cu profilele tale, cum îți descrii munca pe care ai făcut-o până acum și cum te prezinți într-un call cu un client […] ot ce ai făcut până acum, toată experiența ta ca programator să fie amplificată și dusă la următorul nivel, în zona de freelancing […] poți să-ți alegi proiectele în care intri, poate vrei să lucrezi pentru o anumită industrie, te atrage mai mult o anumită industrie decât alta sau anumite tehnologii sau vrei să schimbi de pe tehnologia pe care ești acum spre altă tehnologie. Poți face foarte ușor lucrul ăsta dacă ți-ai setat brand-ul personal și știi cum să te prezinți în piața globală.
Dacă vrei să înveți cum să îți faci un brand personal pentru programare și să treci cât mai rapid în zona asta de freelancing, hai să ne auzim la un call de consultanță, gratuită, cu minte, cu Cristi sau cu un expert din echipa noastră. Intră pe libertateinit.ro și programează-te la un call. Eu am fost Raul de aici din Las Vegas, Salut!
Transcriere completă
Salut! Raul de la Libertate.init(). Sunt în Las Vegas și am fost la o conferință cu Gary Vee, Alex Hormozi și Patrick Bet David unde s-a vorbit de ideea de brand personal. Conferința se numea grow with video live și era o conferință axată pe zona de video, pentru influenceri, pentru oameni care aveau canal de youtube și pentru business owneri care voiau să-și transmită mesajul prin video. Ideea principală a conferinței și ce am învățat de la cei 3 oameni a fost: importanța unui brand personal. Acest lucru îți va amplifica orice abilități ai până acum.
S-a discutat despre 3 miliardari: Grant Cardone, Kylie Jenner și despre Conor Mcgregor care nu au ajuns miliardari în dolari din cauza business-urilor pe care le-au avut, ci mai degrabă din cauza faptului că au reușit să-și construiască un brand personal foarte puternic și apoi au folosit brand-ul ca leverage ca să-și crească business-urile pe care le-au avut sau chiar alte business-uri. De exemplu, știu că Mcgregor și-a lansat niște produse noi și la fel și Grant Cardone are, momentan, niște produse pe zona de piață imobiliară.
Brand-ul personal amplifică abilitățile tale, tehnice, dacă ești programator și le poate duce la un nou nivel și, practic, ăsta e secretul ca să devii freelancer. Secretul nu e să devii mai bun tehnic, să investești mai mult timp pe partea tehnică – să ai mai multe certificări – sau să mai stai încă 10 ani în companie pentru că dacă te uiți la oamenii care au 10 ani experiență sau 20 de ani în compania în care lucrezi, nu sunt freelanceri și nu sunt freelanceri pentru un motiv: nu și-au dezvoltat acest brand personal și nu au ieșit în piața globală, nu se prezintă în fața clienților, sunt, practic, invizibili sub un con de umbră dat de corporația în care lucrează.
Acum, poate te întrebi ce înseamnă brand-ul ăsta personal pentru un programator și cum ajutăm noi oamenii ca să facă și să devină freelanceri în mod corect. Brand-ul personal pornește cu imaginea ta online, cu CV-ul tău, cu profilele tale, cum îți descrii munca pe care ai făcut-o până acum și cum te prezinți într-un call cu un client. Un brand personal nu este complicat pentru un programator – îți faci un canal de youtube, tik tok, instagram sau alte platforme – e ceva super simplu, e mai mult în zona de text, de cuvinte, de cum te prezinți și dacă pui toate lucrurile astea la punct, practic, tot ce ai făcut până acum, toată experiența ta ca programator să fie amplificată și dusă la următorul nivel, în zona de freelancing. Lucrurile astea o să-ți aducă multe beneficii: de la venituri mai mari – pentru că o să poți obține abundența asta de clienți în piața globală, din cauză că o să fii vizibil, o să te vadă clienții și doresc să lucreze cu tine…poți să-ți alegi proiectele în care intri, poate vrei să lucrezi pentru o anumită industrie, te atrage mai mult o anumită industrie decât alta sau anumite tehnologii sau vrei să schimbi de pe tehnologia pe care ești acum spre altă tehnologie. Poți face foarte ușor lucrul ăsta dacă ți-ai setat brand-ul personal și știi cum să te prezinți în piața globală și ăsta, de fapt, e downfall-ul la persoanele care nu-și fac brand personal și de asta, părerea mea, brand-ul personal nu e o chestie opțională, e o chestie obligatorie pentru orice profesionist și orice persoană care lucrează foarte mulți ani în domeniul programării. Persoanele care tratează brand-ul personal ca o chestie opțională, rămân blocați și se ajunge în situații în care avem programatori care au peste 10-20 de ani experiență și câștigă mai puțin decât un programator cu 3 ani de experiență care și-a petrecut 1-2 luni să-și pună la punct brand-ul personal.
Situațiile astea nu sunt normale, nu ar trebui să existe, dar din păcate există pentru că programatorii care au mai multă experiență rămân sub acel con de umbră de care ziceam și sub “protecția” corporațiilor. De fapt, despre ce protecție vorbim? Nu e vorba de nicio protecție aici, e pur și simplu un mod prin care tu rămâi invizibil pentru piața globală.
Dacă vrei să înveți cum să îți faci un brand personal pentru programare și să treci cât mai rapid în zona asta de freelancing, hai să ne auzim la un call de consultanță, gratuită, cu minte, cu Cristi sau cu un expert din echipa noastră. Intră pe libertateinit.ro și programează-te la un call. Eu am fost Raul de aici din Las Vegas, Salut!
Leave a Reply