Sumar
Raul: Salut! Raul de la Libertate.init(), sunt alături de Cristi și în video-ul ăsta vreau să vă vorbim despre: de ce să lucrezi pe 2 proiecte e cea mai proastă idee?
Cristi: […] când vine vorba de a lucra pe 2 proiecte, e un lucru care e foarte important aici de luat în calcul, și anume: randamentul pe care-l obții când investești timpul tău în maximizarea timpului tău pe termen lung.
Raul: Da. În cazul de a lucra pe 2 proiecte, tu îți investești timp pentru a face bani […] principiul după care ne ghidăm noi, e că a investi o unitate de timp în a-ți eficientiza timpul, e mult mai eficient decât a investi aceeași unitate de timp în altceva: muncă de exemplu.
Cristi: […] sunt foarte mulți oameni care lucrează pe un proiect de 5000 de euro pe lună și le vine convenabil și la îndemână să mai ia un proiect de 5000 de euro pe lună și, adunându-le, să obțină un income de 10000 de euro […] Dacă ar știi să găsească clienți care plătesc plătesc 60 de euro pe oră și ar investi o săptămână, 2, 3, 4, 5 în a găsi client la nivelul ăsta constant, atunci ar putea să obțină, pentru aceeași investiție de timp, 20 de mii de euro […] Lucrurile devin și mai interesante de aici dacă ne uităm la viață într-o perspectivă mai holistică, în sensul că nu e vorba numai despre bani […] avem nevoie să ne ocupăm de mai multe arii din viața noastră. Avem partea personală, partea de relație, partea de fitness, de nutriție, de înțelegere a emoțiilor, de oameni pe care îi avem în jurul nostru […] toate ariile astea au nevoie de timp, asta e currency-ul principal pe care noi îl avem, iar dacă luăm timp și îl dăm pentru bani, pentru un proiect, practic, timpul investit înseamnă că sacrificăm din toate zonele astea.
Raul: Cel mai bun programator cu care lucrăm în Libertate.înit() și care a ajuns la cele mai mari rate, a ajuns datorită strategiei ăsteia în care e întotdeauna un buffer de timp pe care-l alocă în dezvoltarea lor. Adică, îl alocă să-și eficientizeze timpul ăsta, iar eficientizarea asta vine prin a vinde timpul mai bine ca și freelancer. Întotdeauna au bufferul ăsta care le crește venitul activ, niciodată nu-ți ocupă ambele zone de timp pe muncă pentru că asta i-ar duce, efectiv, într-un platou […] În momentul în care ești pregătit să faci trecerea asta spre freelancing și să comprimi timpul pe care îl lucrezi acum pentru un venit mai mare, hai să ne auzim la un call de consultanță gratuită, cu mine, cu cristi sau cu un expert din echipa noastră, intră pe libertateinit.ro și programează-te la un call. Eu am fost Raul și Cristi din Nashville, salut!
Transcriere completă
Raul: Salut! Raul de la Libertate.init(), sunt alături de Cristi și în video-ul ăsta vreau să vă vorbim despre: de ce să lucrezi pe 2 proiecte e cea mai proastă idee?
Cristi: Suntem, în momentul de față, în Nashville, America, suntem în cel mai american loc posibil, nu devine mai american de atât – îmi zicea o persoană mai apropiată.
Acum, când vine vorba de a lucra pe 2 proiecte, e un lucru care e foarte important aici de luat în calcul, și anume: randamentul pe care-l obții când investești timpul tău în maximizarea timpului tău pe termen lung.
Raul: Da. În cazul de a lucra pe 2 proiecte, tu îți investești timp pentru a face bani. Acum, principiul după care ne ghidăm noi, e că a investi o unitate de timp în a-ți eficientiza timpul, e mult mai eficient decât a investi aceeași unitate de timp în altceva: muncă de exemplu.
Cristi: Avem o situație foarte simplă, în freelancing, toată lumea o știe, sunt foarte mulți oameni care lucrează pe un proiect de 5000 de euro pe lună și le vine convenabil și la îndemână să mai ia un proiect de 5000 de euro pe lună și, adunându-le, să obțină un income de 10000 de euro și își aranjează rutina să lucreze 7-8 ore pe zi, poate 9-10 ore în anumite cazuri și în felul ăsta fac 10000 de euro pe lună, din 2 proiecte, e destul de mulțumitor, e confortabil, e totul ok. Aici intervine ceva foarte periculos pentru că, cu același nivel, oamenii merg spre direcția asta pentru că nu știu să-și găsească clienți care plătesc mai bine de 30 de euro pe oră. Dacă ar știi să găsească clienți care plătesc plătesc 60 de euro pe oră și ar investi o săptămână, 2, 3, 4, 5 în a găsi client la nivelul ăsta constant, atunci ar putea să obțină, pentru aceeași investiție de timp, 20 de mii de euro.
Raul: Când te focusezi să eficientizezi timpul, poți să comprimi timpul pentru același rezultat. Adică, în loc să faci 60 de euro în 2 ore, poți să faci 60 de euro într-o oră pentru că ai comprimat timpul și obții același rezultat. Focusul pe eficientizarea timpului și pe a crește în skill și în profesie, să faci freelancing, de exemplu, în programare, îți comprimi acest timp și poți să obții aceeași bani, dar cu jumătate de timp.
Cristi: Exact! Lucrurile devin și mai interesante de aici dacă ne uităm la viață într-o perspectivă mai holistică, în sensul că nu e vorba numai despre bani, într-adevăr, aici am punctat doar randamentul financiar – care clar nu-l poți pune sub semnul întrebării pe hârtie – dar, în același timp, avem nevoie să ne ocupăm de mai multe arii din viața noastră. Avem partea personală, partea de relație, partea de fitness, de nutriție, de înțelegere a emoțiilor, de oameni pe care îi avem în jurul nostru și cu care vrem să petrecem timp și toți oamenii ăștia și toate sistemele astea, toate ariile astea au nevoie de timp, asta e currency-ul principal pe care noi îl avem, iar dacă luăm timp și îl dăm pentru bani, pentru un proiect, practic, timpul investit înseamnă că sacrificăm din toate zonele astea, din toate relațiile pe care le avem, sacrificăm din toate creșterea noastră, din toată grija pe care o avem pentru corpul nostru, pentru sănătatea noastră.
Raul: Pe lângă asta, ajungi și într-un plafon de venit pentru că în momentul în care ți-ai maximizat timpul pe care poți să-l aloci pentru muncă, pe lângă faptul că ai sacrificat partea socială și toate lucrurile care te încarcă ca persoană și te-ar dezvolta, ai ajuns într-un platou super tare din care nu mai poți să ieși. Platoul ăsta e un platou strict de venit din care nu mai poți să ieși pentru că nu mai ai timp pentru că strategia asta de a-ți aloca mai mult timp pentru muncă e limitată la timpul pe care-l ai într-o zi.
Cristi: Exact! Și ai punctat foarte bine, ăsta e exact motivul pentru care a lucra pe termen lung e mult mai costisitor decât a lucra la un singur proiect și de a te ocupa și de celelalte arii ale vieții, iar filosofia de freelancing pe care noi o dăm mai departe e tocmai asta: de a investi timp în a crește profesional, în a crește ca persoană și freelancing-ul, aici atenție, te dezvoltă, pe de o parte, pe zona financiară de care spuneam, dar și pe zona de comunicare, te dezvoltă și pe zona de vânzare și asta te ajută în toate interacțiunile pe care le ai cu oamenii din jurul tău, comunicarea te ajută și cu soția, iubita, cu partenerul de viață, te ajută și cu prietenii din viața ta, te ajută în absolut toate aspectele. Te revigorează, te entuziasmează pentru că treci la următorul nivel și când munca asta, viața ta profesională, e mai bine pusă la punct și 5-6 ore pe zi din viața ta personală sunt super, super, bine puse la punct, automat, și celelalte arii ale vieții cresc și de asta subscriem la filosofia asta în care odată ce faci freelancing, trebuie să investești în growth, în a te dezvolta pe tine ca persoană, ca să poți trece la un nivel superior ca să poți să îți cumperi timp înapoi și să lucrezi mai puțin, să ai un randament mult mai bun pentru timpul respectiv și apoi să poți să te dezvolți armonios pe mai multe planuri.
Raul: Cel mai bun programator cu care lucrăm în Libertate.înit() și care a ajuns la cele mai mari rate, a ajuns datorită strategiei ăsteia în care e întotdeauna un buffer de timp pe care-l alocă în dezvoltarea lor. Adică, îl alocă să-și eficientizeze timpul ăsta, iar eficientizarea asta vine prin a vinde timpul mai bine ca și freelancer. Întotdeauna au bufferul ăsta care le crește venitul activ, niciodată nu-ți ocupă ambele zone de timp pe muncă pentru că asta i-ar duce, efectiv, într-un platou.
Cristi: Lucrăm cu oameni care vin de la 30 de euro pe oră – undeva la 5000 de euro pe lună – și îi ducem la 10000 de euro pe lună și ei cred că acolo au ajuns la un nou nivel. Într-adevăr un nou nivel, după care lucrăm cu ei și în ducem mai departe, poate la 16000 de euro pe lună și tot timpul e mai mult și se poate mai mult de atât și, practic, ajung să câștige mult mai mulți bani, mult mai ușor, doar pentru că alocă timp în growth-ul personal și de acolo totul se răsfrânge în viață.
Raul: În momentul în care ești pregătit să faci trecerea asta spre freelancing și să comprimi timpul pe care îl lucrezi acum pentru un venit mai mare, hai să ne auzim la un call de consultanță gratuită, cu mine, cu cristi sau cu un expert din echipa noastră, intră pe libertateinit.ro și programează-te la un call. Eu am fost Raul și Cristi din Nashville, salut!
Leave a Reply